Per a UGT cal destacar que mesures com la pujada del salari mínim interprofessional i la reducció de la jornada laboral màxima són necessàries

Segons les xifres publicades per LABORA, l’atur registrat el mes de gener de 2024 en la Costera, s’ha situat en 4462 persones, és a dir, 7 aturats registrats més que en el mes anterior i 309 menys que en el 2023, la qual cosa suposa un ascens mensual del 0,16% i una disminució interanual del 6,48%. En la Costera s’han registrat 1017 contractes, la qual cosa ha suposat 66 contractes més que en el 2023 és a dir un 6,94% d’increment . 

Per gèneres, en la Costera 496 contractes, el 48,77%, s’han realitzat a dones i 521, el 51,23%, a homes. La contractació indefinida mensual és de 434 contractes i la contractació temporal és de 517 contractes. Així mateix, els contractes de jornada completa s’han situat en el 55,36% i el 44,64% els de temps parcial. 

Per al secretari general Comarcal d’UGT-PV, Raül Roselló, “Les dades d’atur de gener mostren que la Reforma Laboral suavitza la costa de gener, característic de la fi del període nadalenc, amb un increment d’aturats molt més baix que històricament ocorria. L’estadística de contractes continua mostrant signes d’estabilització, comportant-se concorde a la premissa de “menys contractes, però de major qualitat”. Després de 2 anys de la Reforma Laboral, s’han signat menys contractes, no obstant això, els indefinits ascendeixen sent un 43% en la Costanera. Moltes persones que abans encadenaven diversos contractes temporals en un mateix mes, ara tenen un contracte indefinit. Per això, que hi haja menys contractes no és un aspecte negatiu sinó un indicador que la reforma laboral està funcionant”. 

Per a UGT cal destacar que mesures com la pujada del salari mínim interprofessional i la reducció de la jornada laboral màxima són necessàries i seran també molt útils per a estimular la creació d’ocupació i la millora productiva de les empreses.