La Plataforma de veïns “Casc Antic Digne i Viu”, apunta que de gener a maig d’enguany, s’han detectat més de cent incidències en la xarxa d’aigües

La senadora Elisenda Pérez, d’esquerra republicana, en la pròxima sessió, preguntarà al govern una sèrie de qüestions registrades el dia 15 de juliol de 2022.

Segons una nota de premsa de la Plataforma de veïns “Casc Antic Digne i Viu”, a Xàtiva s’està patint des de fa anys un greu problema en la xarxa de distribució d’aigua potable. L’any 2020 es va constituir aquesta Plataforma per a denunciar l’obsoleta xarxa de distribució d’aigües que afecta centenars de veïns amb humitats, filtracions i, ocasionalment, inundacions en els seus habitatges, per la qual cosa es veuen en la necessitat de denunciar i difondre públicament aquesta situació. Segons afirmen, només de gener a maig d’enguany, s’han detectat més de cent incidències en la xarxa d’aigües i afigen que el principal problema és que la xarxa de distribució d’aigües del Barri antic és de fibrociment i plom, al que afigen la pèrdua de milions de litres d’aigua potable.

La plataforma recorda que, encara que el problema és de competència municipal, en 1982, el nucli històric de Xàtiva va ser declarat Conjunt Històric Artístic per això pregunten al govern si té coneixement de la problemàtica, si farà alguna cosa sobre aquest tema i què pot fer per a instar l’administració local que actue.