Un dels detinguts fingeix ser agent del CNI per a entretindre al vigilant de seguretat

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xàtiva a quatre persones, tres dones i un home, d’entre 19 i 36 anys i d’origen espanyol, com a presumptes autores d’un delicte de furt després de sostraure peces de vestir d’un establiment comercial per un valor de més de 750 euros. A més, a l’home també se l’acusa d’un presumpte delicte d’usurpació de funcions després de pel que sembla, simular ser agent del CNI per a distraure al vigilant de seguretat del local.

Els fets van ocórrer en un comerç del municipi valencià a mitjan febrer, quan un home pel que sembla va fingir ser agent del CNI per a entretindre de la seua ocupació al vigilant de seguretat. En aquest sentit, el sospitós va explicar a l’empleat que s’havia presentat en aqueix lloc en tindre coneixement que aqueixa mateixa vesprada s’anava a produir un atracament en els voltants. L’empleat, en observar que portava una placa-emblema en el cinturó, no va dubtar de la veracitat de l’explicat i li va acompanyar a l’exterior de la botiga, mentre aquest l’informava del possible delicte que s’anava a produir.

Va ser en aqueix moment quan les tres dones van aprofitar que el vigilant es trobava en l’exterior amb el presumpte usurpador, per a accedir a l’interior del local i apoderar-se de nombroses peces de vestir per un valor de més de 750 euros.

Una vegada que s’havien apoderat de les peces, una de les sospitoses es va dirigir al fals agent del CNI i al vigilant per a informar-los que els atracadors marxaven a la ciutat de València i que havien d’anar-se per a no perdre’ls la pista. 

Després del succeït, el vigilant de seguretat va informar els agents que van comprovar, a través del visionat de les càmeres de seguretat, el modus operandi dels ara quatre detinguts. Mentre l’home distreia a l’empleat, les dones usaven aquesta circumstància per a cometre el furt.

Gràcies a les perquisicions realitzades pels policies es van identificar als autors dels fets sent els quatre arrestats, tres d’ells amb antecedents policials.