A l’acte va assistir l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt amb els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig, i el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner.

La Policia Nacional de Xàtiva va celebrar passat divendres un acte per commemorar el 196 aniversari del cos policial al que va assistir l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, junt amb els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig, i el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner.

En l’acte es va projectar un vídeo explicatiu sobre les tasques i les funcions de la Policia Nacional. Tot seguit el comissari-cap de la comissaria de Xàtiva, José Antonio Martínez, va repassar la història del cos policial, creat en 1824 per Reial Cèdula de Ferran VIIé, i anomenada aleshores, Policia General del Regne.

L’alcalde de Xàtiva, va manifestar en l’esmentat acte que, aquesta és una institució fonamental per a la consolidació de les estructures de l’Estat modern que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en garant de la seguretat de la ciutadania, i del lliure exercici dels drets fonamentals. Cerdà també va agrair a la Policia Nacional, el seu treball, destacant com a cas recent el desplegament realitzat per tal de buscar al veí de Xàtiva Paco Sanfélix. 

Cal destacar que la Policia Nacional d’aquesta localitat es manté activa des de la seua creació, ja que en aquell temps el cos estava destinat a les capitals de província i a les ciutats més destacades del regne, sent aquest el cas de Xàtiva.