L’acte es va celebrar a l’Auditori de Sant Agustí

L’ajuntament de Xàtiva va celebrar el dissabte passat el Dia de la Policia Local. La cita va servir per a atorgar les recompenses i medalles al mèrit policial amb distintiu blau, blanc i pels serveis prestats durant el primer estat d’alarma davant la Covid-19.

L’acte es va celebrar a l’Auditori de Sant Agustí, i van assistir, entre altres, el subdelegat del Govern en València, Luis Felipe Martínez, el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les emergències, José María Àngel, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

La medalla al mèrit policial amb distintiu Blau s’ha atorgat als agents de la Policia Local de Xàtiva Esther Vidal, Borja Ruiz, Benjamin Salom, Juan Carlos Casanova, José Manuel Torregrosa, Adrián Torregrosa, Héctor Vidal, Fernando Martínez i José Solves, tots ells per diferents actuacions dutes a terme a la ciutat durant els dos darrers anys; i també a l’inspector Enrique Gómez per la seua tasca durant una dècada i mitja al capdavant de la prefectura de la Policia Local de Xàtiva.

Per part de la Policia Nacional van rebre la medalla al mèrit policial amb distintiu Blau el sotsinspector Jesús Martínez i l’oficial Javier Rodríguez, per l’alt grau de professionalitat demostrada en la direcció de la secció sota el seu comandament; mentre que respecte a la Guàrdia Civil de Xàtiva van rebre aquest mateix reconeixement el cap primer Juan Vicente Boluda i el cap primer Isidro Díaz per la seua cooperació i col·laboració amb el cos local.

Van rebre també la medalla al mèrit policial amb distintiu Blau l’Oficial de la Unitat Adscrita del cos de la Policia Nacional, M. José Pérez, pel seu alt grau de professionalitat, i també el secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, per la rellevant tasca feta des de l’inici de la situació de pandèmia fins al dia de hui.

La medalla al Mèrit Policial amb distintiu blanc es va concedir als agents de la Policia Local de Xàtiva José Casanova, Juan Carlos Casanova i Carlos Guillem pels vint-i-cinc anys en el cos; i, d’altra banda, un total de 44 policies van ser reconeguts amb la medalla al Mèrit policial pels serveis prestats davant el primer estat d’alarma amb motiu de la Covid-19.

En l’apartat de reconeixement públic a particulars i col·lectius, es va atorgar la Mètopa i un diploma acreditatiu al departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, a la jutgessa del jutjat de primera instància i instrucció nº2 de Xàtiva, Maria Francisca Peris, al Jutge del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Manuel Arlandis, a la Coordinadora d’Educació viària de la Direcció General de Trànsit de València, Inés Reig, a les col·laboradores amb el departament, Carmen Pérez i Lucía Genis; també als policies Enrique Gómez, Ana Maria Gosalbes, Gerardo Aparicio, José Gracia, Fracisco Hellín, José Luis Navarro, Joaquín Terol, Pablo Emilio Rodríguez i Ricardo Ferrer per la seua recent jubilació, així com a Raquel Langa, Antoni Marzal, Sebastià Garrido, Ignacio Javier Giner, Àngel Patiño i Maria José Patiño per la seua col·laboració amb la regidoria de Policia i Mobilitat.

Finalment, també van ser reconegudes les empreses Amiante Sevices, Cellofix, Clínica Dental Fayos, Tenda Euro Xàtiva i Tenda Hiper Asia; les quals van col·laborar de forma desinteressada amb la Policia Local durant la pandèmia facilitant elements de protecció individual.