S’ha rebut un informe per part de la Prefectura del Cos per a la concessió d’una felicitació pública a títol individual a cadascun dels agents en la pròxima sessió plenària que se celebre al municipi

La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins va salvar la vida, dissabte passat, a un veí del poble després de fer-li una reanimació cardiopulmonar al seu domicili i per la qual cosa els dos agents que van participar en la intervenció rebran una felicitació pública a títol individual en la pròxima sessió plenària.

Els fets, segons han explicat des de la policia, van ocórrer dissabte quan dos agents municipals van ser requerits per part del Centre de Coordinació d’Emergències perquè es personaren amb caràcter d’urgència en un domicili de la població a causa de l’esvaïment d’una persona d’avançada edat que sofria greus problemes respiratoris.

Els agents van observar a un home d’avançada edat immòbil en el sòl, pàl·lid i sense constants vitals que es trobava acompanyat per dos familiars que tractaven de reanimar-lo.

Una vegada comprovat que l’home no respirava i mancava de pols, un dels agents va tenir que realitzar per dues vegades la reanimació cardiopulmonar fins que va aconseguir reanimar-lo. Mentrestant, la seua companya preparava el desfibril·lador semiautomàtic que porta el vehicle policial per si era necessari utilitzar-lo.

Gràcies a la formació rebuda recentment per la plantilla policial en primers auxilis i donada la dilatada experiència d’un dels agents, que va ser sanitari en la Unitat Militar d’Emergències UME, es va estabilitzar al ferit i es va poder controlar les seues constants vitals en col·locar-li una cànula i fer servir un ressuscitador manual facilitat pels sanitaris del Centre de Salut de Canals que també es van personar en l’immoble. Després, el ferit que va ser traslladat en ambulància a l’hospital de Xàtiva.

Segons ha informat l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, per aquesta intervenció policial “s’ha rebut un informe per part de la Prefectura del Cos per a la concessió d’una felicitació pública a títol individual a cadascun dels agents en la pròxima sessió plenària que se celebre al municipi”.

Finalment, Garrigós, ha ressaltat “la professionalitat i implicació dels agents que van dur a terme una actuació impecable i digna d’elogi” i ha destacat la formació específica de la Policia local en aquesta matèria.