Segons expliquen des de la plataforma, l’accessibilitat universal implica autonomia i la igualtat de condicions que la resta de ciutadans

Des de la Plataforma per l’Accessibilitat Universal de Xàtiva informen que després d’anys de reivindicacions, finalment poden vore acabades les obres per adaptar l’entrada de la biblioteca municipal. Asseguren que s’ha col·locat un elevador per salvar les escales, però també s’ha posat una porta d’obertura manual, que s’obri cap a fora, fent inservible l’elevador per a les persones amb mobilitat reduïda que vagen soles. 

Des de la plataforma lamenten que s’haja instal·lat un sistema de panys i claus, de forma que per utilitzar l’elevador caldrà tocar un timbre, que encara no està instal·lat, perquè baixe personal de la biblioteca i fer-lo funcionar, i reivindiquen que les persones amb diversitat funcional de nou, queden discriminades i la seua autonomia menyspreada. Al temps també reivindiquen la posada en funcionament de la mesa consultiva d’accessibilitat universal per tal d’aportar la seua visió a les decisions relacionades amb mobilitat.