El Partit Popular també s’ha manifestat sobre l’ocorregut al ple

Els seus integrants s’han queixat que l’alcalde els comparara amb terraplanistes i negacionistes, i que intentara desviar el vertader i únic debat que la Plataforma ha plantejat en els dos últims anys: El que qualifiquen de “caòtic servei públic de la xarxa de distribució d’aigües potables de la ciutat”.

Afigen que Xàtiva disposa d’una insostenible eficiència hídrica de la xarxa del 20% provocada per un deteriorat Canal de Bellús i una envellida xarxa de canalitzacions amb fibrociment i plom en tot el Barri antic, cosa que ha sigut negada reiteradament pel regidor responsable de la xarxa Ignacio Reig, i per l’alcalde de Xàtiva, Sr. Cerdà.

Davant aquesta negativa reiterada, la Plataforma va encarregar unes analítiques a dos laboratoris, un de València i un altre de Barcelona especialitzat en la detecció d’amiant, amb mostres preses de la Font pública de la plaça de Sant Francesc.

Les analítiques revelen una proporció de plom més de quatre vegades superior a la informada pel govern municipal en el barri antic, encara que només arriba a la meitat del paràmetre marcat per les autoritats sanitàries. L’analítica d’amiant també va eixir positiva segons l’anàlisi, no obstant això, la Plataforma mai ha negat que l’aigua de Xàtiva no complisca amb els paràmetres que estableix Salut Pública.

Afirmen que la seua finalitat és desautoritzar les afirmacions del govern municipal sobre la no presència de plom i amiant en l’aigua.

Finalment, des de la plataforma exigeixen que s’escolte la gent i que es pose en marxa un pla de renovació integral de la xarxa d’aigua de Xàtiva.

En aquest sentit, el PP acusa l’alcalde de perdre els papers en el passat ple, atacant a la plataforma de veïns del centre històric de Xàtiva

El Partit Popular de Xàtiva ha volgut eixir al pas de la polèmica suscitada amb motiu de la publicació dels resultats d’uns anàlisis sobre l’aigua potable de la ciutat encarregats per la Plataforma veïnal “Per un cas antic digne i viu”, polèmica que va centrar el debat del ple del passat dissabte, assegurant que l’alcalde va actuar d’una forma sobreactuada en acusar la Plataforma veïnal de traspassar una línia roja creant alarma social sobre la salubritat de l’aigua potable de Xàtiva.

Per al regidor popular Eduardo Llopis “l’alcalde es va convertir en el trist protagonista del ple en perdre els papers, arribant fins i tot a amenaçar amb l’expulsió del portaveu de la plataforma”, en “un intent de desviar l’atenció sobre el vertader problema de la canalització de l’aigua potable de la ciutat”.

Segons Llopis, “per al PP la qualitat de l’aigua de Xàtiva no està en dubte, l’aigua potable de Xàtiva és apta per al consum humà perquè així ho diuen els anàlisis de Salut Pública. El que ací està en dubte són les mentides del govern municipal que des de sempre ha mantingut que no hi havia restes de plom i altres substàncies altament perilloses com a restes d’amiant tal com acrediten els anàlisis publicats per la Plataforma”.

Per part seua, el regidor Marcos Sanchis ha afirmat que hem “assistit a un xou de l’alcalde completament orquestrat i preparat, que denota l’allunyament del govern dels problemes dels veïns”. Per als populars l’alcalde ha perdut una oportunitat de liderar una solució als problemes de la xarxa d’aigües del centre històric, perquè entre tots, polítics, veïns i tècnics especialitzats, aconseguim un ampli consens sobre un pla integral.