Els pròxims 11 i 12 de juny el Museu de Belles arts de Xàtiva acollirà les XVIII Jornades de musicologia que organitza l’Associació Valenciana de Musicologia

L’Associació Valenciana de Musicologia (AVAMUS) celebra enguany les seues divuitenes jornades i ho fa a Xàtiva, dins del marc del bicentenari de la capitalitat de província. Una segona part de les jornades es faran el novembre vinent a València en relació amb l’any Fuster i els seus escrits referents a la música.

Amb el títol “Xàtiva, 1822: capital de província. La vida musical en el primer terç del segle XIX” a la sala de conferències del Museu de Belles arts “Casa de l’Ensenyament” de Xàtiva es podran escoltar tres conferències i set comunicacions, totes elles referents a la música de l’esmentat període històric. Noms molt coneguts dins de la musicologia estatal com Juan José Carreras o Juan Carlos Galiano compartiran espai amb musicòlegs valencians i les seues recerques en el terreny bandístic i musical dels primers anys de 1800.

Els participants en les jornades, gaudiran també durant el cap de setmana d’activitats culturals com la visita a l’Arxiu Municipal i al Castell de la ciutat.

L’Associació Valenciana de Musicologia (AVAMUS) és una entitat sense ànim de lucre que va ser creada l’any 2005: Té com a finalitat proporcionar un marc de trobada i cohesió per a totes aquelles persones interessades en la musicologia, fomentar la recerca musical i promoure l’estudi, la recuperació i la difusió del patrimoni musical valencià.