La Banda Simfònica i la Jove Orquestra ofereixen un concert per celebrar els 119 anys de la Música Vella

La Banda Simfònica i la Jove Orquestra de la Primitiva Setabense ofereixen el concert de celebració del CXIXé Aniversari de la Societat Musical “La Primitiva Setabense”, amb el patrocini de l’Ajuntament de Xàtiva. Se celebrarà aquest diumenge, 14 de març, a les 11.30h, al Gran Teatre de Xàtiva.

Les condicions sanitàries i la normativa anti Covid-19 limiten l’assistència de públic i de músics a l’escenari. Les restriccions d’aforament també es compleixen en quant als assajos. Per aquests motius el concert serà interpretat per tres formacions diferents davant la impossibilitant de reunir la totalitat de músics en cadascuna d’elles. Obrirà el concert la Jove Orquestra, formada en aquesta ocasió exclusivament per instrumentistes de corda. A continuació actuaran les seccions de Metall i Percussió de la Banda Simfònica. Tancaran el concert les seccions de Fusta i Percussió. 

Bandes sonores, sarsuela, música dels Beatles, obres clàssiques i contemporànies conformen el programa. Un programa caracteritzat per la seua varietat i per la curta durada de les obres escollides, que s’adapten a les circumstàncies excepcionals marcades per la pandèmia.

Les formacions estaran dirigides pel seu director titular Saül Gómez qui ha assumit, i aquest serà el seu primer concert, la direcció també de la Jove Orquestra després de tancar l’etapa de José Martínez Colomina en l’últim concert de Santa Cecília.

Des que es permet poder assajar, les tres formacions han preparat aquesta actuació tot i les restriccions d’aforament del seu local d’assaig i malgrat el toc de queda, el que ha suposat canviar les rutines de treball. Treball especialment dificultós. Just el dia que es compleix un any del primer dia de confinament, després de la declaració del primer Estat d’Alarma, els/les músics de “La Vella” de Xàtiva tornen a l’escenari.

Les invitacions es poden recollir a la Casa de Cultura de Xàtiva i en el mateix Gran Teatre el dia del concert.