La XVII edició d’aquesta carrera, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, repetirà recorregut i començarà a les 10 hores amb eixida des de l’Albereda Jaume I

Ahir dimarts es va presentar en l’Ajuntament la XVII edició de la Mitja Marató de Xàtiva que tindrà lloc aquest diumenge 27 de febrer de la mà del club Ajos Xàtiva. En la roda de premsa van estar presents el regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president del club Ajos Vicent Lluch i el vicepresident Joaquín Sánchez.

«Teníem ganes de retrobar-nos amb la Mitja perquè és una cursa que vam haver de suspendre l’edició de 2021 a causa de la pandèmia. Aquesta és la carrera que obri la temporada d’atletisme a la nostra ciutat», va explicar el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

La prova començarà a les 10h des de l’Albereda i en ella participaran 1.260 atletes, amb una llista d’espera de més d’un centenar de persones. La gran majoria procedeixen de la Comunitat Valenciana: Xàtiva, València, Algemesí, Gandia, Carcaixent, l’Alcúdia, el Genovés o Oliva; però també hi haurà corredors de fora del territori valencià com ara Madrid o Barcelona.

El president del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch va indicar que «estem molt contents amb la resposta de la gent, que va esgotar fa un mes les inscripcions. A més tornarem a comptar amb gent de molt de nivell com el xativí Javier García Mascarell, Luis Félix Martínez o Andrés Micó, qui va aconseguir el tercer lloc a la mitja marató de Múrcia». Alguns corredors fins i tot buscaran aconseguir el rècord de la prova que està en 1:04:57 (Ouais Zitane, 2020) en categoria masculina i en 1:18:48 (Laia Cañes, 2015) en categoria femenina.   

La bossa del corredor comptarà amb una camiseta tècnica de color taronja i un paravents de color groc, junt amb altres productes com ara gels hidroalcohòlics, pipes, snacks, plantes, taronges, una safata d’alls i entrades per al Castell de Xàtiva. «El més important d’aquesta carrera és la fidelitat de la gent. Tenim un grup molt consolidat perquè la gent se’n va molt satisfeta tant per la carrera com pels productes que oferim», va indicar el vicepresident del club Ajos Joaquín Sánchez.

Els dorsals es podran recollir dijous de vesprada i divendres i dissabte durant tot el dia a la clínica Ascires de Xàtiva. També el mateix dia de la carrera, a partir de les 8:30 hores, al pati de la casa de Cultura.

Pel que fa al recorregut, el president del club Ajos ha confirmat que es mantindrà el nou circuit que es ja es va realitzar en la darrera edició. «Les crítiques van ser molt bones i si aquest any té també una bona acceptació ens plantejarem homologar-la per als pròxims 7 anys. El corredor està més temps per dins del municipi i recorre les zones emblemàtiques de Xàtiva».