A la cita, que s’iniciarà aquest diumenge a les 10h a l’Albereda, participaran atletes d’elit com ara Razyn Abdelali o Silvia Sarrión

Diumenge (10h) es disputarà a Xàtiva la XVIII edició de la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel club Ajos Xàtiva. Ahir es va presentar a l’Ajuntament amb presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president del club Vicent Lluch i el vicepresident Julián Navarro.

«Aquesta Mitja Marató és referència en tota la Comunitat Valenciana, com vénen demostrant des de fa molts anys. Aquest any s’ha treballat molt en la seua organització  i esperem que siga tot un èxit», ha manifestat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

La cita esportiva, homologada per la RFEA, reunirà a Xàtiva a més de 1.500 corredors, i des de l’organització s’espera fins i tot poder batre el rècord, que actualment està en 1.576. Tot i que les inscripcions es van tancar dilluns per la nit, es posaran a disposició algunes desenes més en la recollida de dorsals. Aquesta tindrà lloc en la Clínica Ascires de Xàtiva hui dijous de 16 a 20:30, divendres de 12 a 14 i de 16 a 20:30h i dissabte de 11 a 20h ininterrompudament. El dia de carrera es podran recollir a l’Albereda, junt a la zona de meta, de 8  a 9:30h.

«Aquesta edició anem a trencar els motles de les anteriors. Tornem a estar al límit d’inscripcions i és tot un repte per a nosaltres. Això demostra que estem fent bé les coses perquè els bons corredors i corredores aposten per la nostra carrera», ha indicat el president del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch, qui ha afegit que «que siga una carrera homologada permet que qualsevol corredor o corredora puga traure marca oficial per a classificar-se a campionats d’Espanya o d’Europa, incentivant la participació. Això és molt important per al present i el futur de la carrera».

Entre els corredors confirmats es troba Razyn Abdelali, qui buscarà el rècord de la prova que actualment es troba en 1:04:57 (Ouais Zitane, 2021). També participaran altres atletes d’elit com ara Andrés Micó, Javier García Mascarell, Luis Félix Martínez, o Poli Limia. En categoria femenina participaran atletes com Silvia Sarrión, Marta Carbo, Reyes Moreno o Sandra Murcia per intentar assaltar el rècord de 1:15:48, aconseguit per Yessica Mas el passat any 2022.