L’edició de 2020 comptarà amb més de 1560 atletes inscrits

Aquest diumenge 23 de febrer tindrà lloc la 16 edició de la Mitja Marató de Xàtiva amb un recorregut renovat, que serà més atractiu per a públic i atletes.

Les inscripcions per a l’edició d’aquest 2020 es van tancar el passat diumenge, més d’una setmana abans del previst, amb un rècord d’inscrits amb més de 1.560 corredors, uns  quatre-cents més que en la darrera edició de 2019.

Hi ha vora dos-cents inscrits de Xàtiva, mentre altres ciutats també aporten un gran nombre de participants com Gandia (150) o València (130). També acudiran corredors de la zona de Castalla i Onil, d’Alcoi, d’Algemesí, de Carcaixent, d’Alacant o fins i tot de Madrid, Barcelona, Albacete o Cantàbria. El responsable de la prova, Salvador Pérez, ha explicat que «aquest any s’ha fet un gran esforç de visibilitat de la carrera a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, que abans no es feia, el que pot haver provocat aquest increment d’inscripcions».

A més a més, la carrera comptarà amb un nou recorregut, que la farà més urbana. S’elimina la part de la carretera del Genovés i s’inclou el pas pel carrer la Reina. El nou circuit no ha estat homologat oficialment per manca de temps.

La cita comptarà amb més de 200 voluntaris repartits entre l’avituallament (als kilòmetres 5 i 15), l’eixida i la meta i el tall de carrers; i els corredors seran obsequiats amb una extensa bossa de productes entre els que destaquen una samarreta tècnica i una motxilla-sabater.