La ministra va assistir a una prova de seguretat del nou traçat en ample convencional

El tram Xàtiva-Nus de la Encina de la línia d’AVE, el que passa per la comarca de la Costera, és la peça final per connectar amb alta velocitat les tres capitals valencianes. Aquest tram ha sigut visitat recentment per la secretària d’Estat de Ministeri de Transports, Isabel Pardo de Vera, qui va assistir a una prova de seguretat del nou traçat en ample convencional. 

Pardo de Vera va declarar que “hem recorregut en un tren de proves el tram Vallada-la Encina que absorbirà el trànsit ferroviari mentre s’executen les obres de canvi a l’ample internacional i electrificació a 25.000 v. És especialment rellevant perquè es tracta de l’única part del Corredor Mediterrani en la qual no havia començat cap treball de canvi d’ample”. La ministra va estar acompanyada per la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la consellera de Política Territorial de la Generalitat Valenciana, Rebeca Torró; el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Ángel Contreras; i el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep V. Boira. 

Pardo de Vera va declarar també que “El Corredor Mediterrani és un corredor prioritari per a Europa per al qual existeix un pla perfectament prefixat. Un pla que complirem i que continuarem acompanyant d’altres elements no relacionats amb les infraestructures, com puguen ser els incentius a la compra de material rodant o els ecoincentius”.