Aquest programa, en el qual per primera vegada s’inclou l’especialitat de turisme, es durà a terme en els municipis d’Enguera, Montesa i Moixent

Dilluns passat, 11 de desembre, el president de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, José Luis Gijón, va inaugurar el taller d’ocupació comarcal “La Mancomunitat, de nou al teu costat”. A l’acte, van assistir la vicepresidenta segona de l’entitat i alcaldessa d’Énguera, Matilde Marín; l’alcalde de Montesa, Hèctor Barberà i l’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques. 

Les persones participants inclouen un grup de 30 alumnes que, durant un any, rebran el salari mínim interprofessional. A aquest equip se sumarà el personal docent, de direcció, administració i docent de suport. Una vegada transcorregut l’any, cada grup participant que haja superat el curs, format per 10 alumnes, aconseguirà els certificats de professionalitat de nivell I i II en les especialitats d’activitats auxiliars d’aprofitaments forestals a Énguera, fàbriques d’obra de paleta i operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització en el municipi de Moixent i, per primera vegada a l’entitat, el certificat de professionalitat de nivell III de promoció turística local i informació al visitant. Este últim es durà a terme en els municipis de Montesa i Énguera. 

El president de l’entitat, Josep Lluís Gijón, va expressar el seu desig perquè «aquesta experiència resulte altament beneficiosa per a totes i tots els participants, ja que els permetrà obtindre formació en una especialitat determinada i posar-la en pràctica en els seus municipis».