Ahir a la Casa de Cultura Ca Don José va tindre lloc la roda de premsa per explicar la sentència

El Jutjat Contenció Administratiu núm. 5 de València, ha donat la raó a l’equip de govern de l’Ajuntament de Canals, format per Compromís i Canals en Moviment, i declara nul·la de ple dret la moció presentada per l’oposició durant el plenari del 25 de març de 2021. Tal com assenyala la sentència; “resulta clara la il·legalitat de l’acord adoptat i és procedent declarar la nul·litat d’aquest, reconeixent el dret dels recurrents al fet que se’ls restablisquen les retribucions per dedicació exclusiva i parcial acordades mitjançant l’acord plenari del 15 de juliol de 2019”.

Segons va manifestar ahir l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, amb aquesta sentència, “S’ha reparat una injustícia que tenia com a únic objectiu tractar de bloquejar l’acció de govern, amb la utilització de mentides i difamacions per part de la dreta i els seus aliats en l’oposició. Una forma electoralista i manipuladora de fer ús de la política impròpia de partits que haurien de vetlar per la transparència, la veritat i els interessos de la ciutadania”.

En aquest sentit, Castells ha recordat que des de la marxa dels regidors Celia Bononad i Xavi Pérez al grup de no adscrits, l’oposició en bloc ha intentat dificultar la tasca dels regidors i regidores de Canals, presentant mocions il·legals que atemptaven contra els seus drets, i que podien suposar un problema jurídic per a l’Ajuntament, com ha demostrat la sentència.

L’alcaldessa va afegir que “tant el PP, PSPV, Cèlia i Xavi sabien que la moció era il·legal. La retirada de salaris de persones que treballen de manera legal, clara i transparent ha estat un intent de pervertir la política amb una finalitat únicament partidista i en contra dels interessos de la ciutadania”, i també va recordar que el secretari de l’Ajuntament ja va emetre un informe desfavorable contra la moció presentada per l’oposició.

Malgrat totes les advertències, l’oposició al complet, regidors no adscrits, Partit Popular i Partit Socialista, va votar la mateixa favorablement i des de l’1 d’abril de 2021, l’equip de govern de Canals es quedava sense retribucions i, per tant, sense cotitzar a la Seguretat Social.

Declaracions de l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, en roda de premsa:

Amb aquesta sentència el jutge sol·licita que s’acorde la declaració de nul·litat del ple, amb caràcter retroactiu i restablir a l’alcaldessa i als regidors demandants les retribucions per dedicació exclusiva i parcial, acordats mitjançant plenari de 15 de juliol de 2019. A més a més, condemna al pagament de les costes a l’Ajuntament de Canals.