Hui, les 19.45 hores, davant la porta de l’Ajuntament, tindrà lloc l’acte contra la violència de gènere de les falles de Xàtiva

Una vegada passat el dol de tres dies decretat per l’Ajuntament de Xàtiva el divendres passat, hui dilluns, a les 20 h, al patí de la Casa de Cultura de Xàtiva tindrà lloc la lectura de les actes dels premis de l’exposició del ninot. A les 20.15 h, es procedirà a la inauguració de l’exposició de ninot instal·lada a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura. A les 21.30 h, davant la porta de l’Ajuntament, tindrà lloc l’acte contra la violència de gènere de les falles de Xàtiva. 

El pròxim dissabte, 2 de març, a les 20 h, tindrà lloc la crida 2024 de les falles de Xàtiva a l’Antic Hospital de Xàtiva. Les Falleres Majors de Xàtiva realitzaran el parlament des dels balcons de l’edifici. L’acte estarà amenitzat, des de les 18 hores, per la xaranga Bongo Band i també hi haurà un espai habilitat per comprar begudes. Durant l’acte es projectarà també un videomapping a la façana de l’Antic Hospital. 

Posteriorment, a les 22 h es durà a terme, com cada any, el sopar de la Crida perquè els assistents continuen gaudint de la celebració. Aquest any la cita es durà a terme a una gran carpa que s’ubicarà al pàrquing del pavelló de voleibol, i per això s’espera comptar amb la presència de milers de falleres i fallers de les comissions de la ciutat. 

El pròxim diumenge, 3 de març, començarà amb una espectacular “Macrodespertà” a les 8 h, amb inici la plaça de la Trinitat, la qual recorrerà els principals carrers de Xàtiva. A les 14 h, està previst el dinar de germanor fallera a la carpa del parking del pavelló de voleibol. 

Per altra banda, fa dos dissabtes es va celebrar el torneig faller de pàdel a “Les Pereres” amb els següents resultats: En la categoria masculina, 1er., Raval, 2on, República Argentina i 3er, Benlloch. En la categoria femenina, 1er. Corts Valencianes, 2on, Ferroviària i 3er. República Argentina. En la categoria mixta, 1er, Corts Valencianes, 2on, Joan Ramón Jiménez, i 3er, Ferroviària.