La Junta Local Fallera va aprofitar la cita per a entregar els diplomes als finalistes dels premis Climent Mata i Mestre Ortifus, dels Premis de les Lletres Falleres

Dilluns passat, de vesprada, va tenir lloc en la Casa de la Cultura de Xàtiva la presentació del llibre de la JLF 2024, amb la presència de les Falleres Majors de la ciutat, Patricia Giner i Vera Langa. 

També van estar presents la regidora de Cultura Festiva, Maria Beltrán, la presidenta de la JLF, Cèlia Gorrita, la delegada del llibret, Carmen Anaya, i les falleres majors, corts d’honor i presidents de les comissions de Xàtiva de 2023. 

La publicació segueix la mateixa línia dels últims anys i compta amb imatges de les comissions de la ciutat, falleres majors, presidents o juntes gestores i els monuments d’enguany. Juntament amb aquest, es va presentar un segon llibret titulat «Les Falles de Xàtiva. Realitat o Virtualitat?», on hi ha articles relacionats amb la història de les falles, la intel·ligència artificial i el metavers 

La Junta Local Fallera va aprofitar la cita per a entregar els diplomes als finalistes dels premis Climent Mata i Mestre Ortifus, dels Premis de les Lletres Falleres, que reconeixen el millor disseny i maquetació dels llibrets de falla 2024 en l’àmbit local i autonòmic. 

En l’àmbit autonòmic, les comissions nominades són, la falla Vilanova de Gandia, la falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt, la falla Arrancapins de València, la falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent, i la falla José Maestre “El Cid” de València. 

En l’àmbit local, els nominats són, la falla Sant Jordi, la falla Selgas i Adjacents, i la falla del Raval.