Es tracta de la primera Junta de Seguretat del nou subdelegat del Govern José Rodríguez Jurado

L’Ajuntament de Xàtiva va celebrar ahir dilluns una reunió de la Junta de Seguretat en la qual es va tractar el dispositiu especial preparat per a la imminent celebració de les falles i de la Setmana Santa, i on també es va aprofitar per a donar dades en matèria de seguretat i violència de gènere del segon semestre de 2023. 

La Policia Local de Xàtiva reforçarà el seu dispositiu durant la setmana fallera per tal d’estar presents a tots els actes prevists a la ciutat, posant especial atenció a la protecció dels menors pel que fa a la venda de begudes alcohòliques. La Policia Nacional també reforçarà la seua plantilla amb dos vehicles més i es potenciaran els controls de tràfic per part de la Guàrdia Civil, els quals també continuaran durant les festes de Pasqua. També es posarà especial atenció pel que fa al control del tancament dels casals, zones d’oci i discoteques per tal que es complisca la normativa. 

Pel que fa a les dades de seguretat durant el segon semestre de 2023, es va destacar la gran coordinació entre els cossos i forces de seguretat, el que ha suposat la reducció de les infraccions de tota mena a la ciutat, destacan l’absència de robatoris als disseminats. Entre les dades aportades destaca la caiguda dels robatoris en els habitatges de la ciutat en un 80%. També es va destacar la gran tasca preventiva realitzada per part de tots els cossos i forces de seguretat presents a la ciutat. 

La Policia Local va dur a terme un total de 2.200 intervencions en seguretat viària, al voltant de 500 serveis humanitaris, 61 serveis per menors i 859 serveis per a la seguretat pública dels quals destaquen 158 seguiments d’arrestos domiciliaris i 64 intervencions per agressions. També es va destacar la implementació dels policies de barri amb quatre policies de proximitat, que ha comptat amb una gran acceptació per part del veïnat, i la nova unitat mediambiental per donar resposta a llei de Benestar Animal, la qual ha fet 268 controls canins, 188 atencions per queixes veïnals i 722 requeriments, entre d’altres. 

Pel que fa a les dades VIOGEN, aquestes han sigut similars a les del semestre anterior, fent-se un total de 87 intervencions. També es va parlar del nou model de protocol, el qual permet disposar a Xàtiva dels dispositius Cometa, un sistema de seguiment per mitjans telemàtics de les prohibicions d’aproximació imposades en matèria de violència de gènere i violència sexual, i Atempro, d’atenció integral de prevenció. Escoltem a la regidora de seguretat ciutadana, Xelo Angulo: 

En aquesta Junta de Seguretat, la primera del nou Subdelegat del Govern José Rodríguez Jurado, van participar per part municipal, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Xelo Angulo, mentre que per part de la Delegació de Govern van estar presents també la cap de la Unitat de Coordinació contra la violència sobre la dona, Carla Mercé. Per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat van assistir l’Inspector en cap de la Policia Nacional de Xàtiva, Ricardo González Bermejo, i el Capità de la Guàrdia Civil de Xàtiva, Pedro Rafael Plaza Olivares, i representant a la Policia Local de Xàtiva, van formar part de la reunió el comissari en cap, Antonio Collado, i l’inspector, Rafa Valor.