A la reunió ha assistit la nova Subdelegada de Govern, Raquel Ibáñez, qui s’ha compromès a augmentar la vigilància i el reforç dels Cossos i Forces de Seguretat

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir dimecres la Junta de Seguretat, la qual va comptar amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i de la nova Subdelegada de Govern Raquel Ibáñez, qui va prendre possessió fa tan sols uns dies. També van estar presents el regidor de Policia Local, Ignacio Reig, i també els màxims responsables dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local. 

Segons va manifestar l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, «La Junta ha sigut molt productiva, amb assumptes de màxima preocupació per a aquest equip de govern com són els robatoris als disseminats de la nostra ciutat, on hem insistit en la coordinació i major presència policial, però també la campanya de Nadal i els assumptes relacionats amb la violència de gènere». L’alcalde també va agrair la presència de la nova Subdelegada de Govern, Raquel Ibáñez, en una de les seues primeres cites públiques. 

L’Ajuntament de Xàtiva va posar de manifest en la Junta de Seguretat la necessitat de la màxima atenció respecte als robatoris que estan produint-se en els darrers mesos als disseminats. Per la seua part, la Subdelegada Raquel Ibáñez va indicar que el govern és conscient de la situació, que no sols està produint-se en aquesta zona sinó també en tota la Comunitat Valenciana. 

La Subdelegació de Govern es va comprometre a coordinar a tots els cossos i forces de seguretat, sumant-se així al reforç efectuat per part de la Policia Local de Xàtiva, i va manifestar que s’ha avançat en la identificació de les persones involucrades en aquests robatoris, esperant resultats en els pròxims dies. La Subdelegació va demanar també que davant el menor indici, es faça la corresponent denúncia per part dels veïns i veïnes, i en aquest sentit ha recordat l’existència de l’aplicació AlertCops, amb la qual qualsevol ciutadà pot enviar alertes de seguretat ciutadana que permeten comunicar-se de manera ràpida, gratuïta i precisa amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. 

D’altra banda, en la reunió també es va parlar del projecte de renovació de les càmeres de seguretat en l’entorn urbà i en el sistema de càmeres de control de tràfic i de nova generació, tant als accessos a l’entorn urbà com als disseminats. 

Segons va indicar l’alcalde, «Volem posar aquest projecte en marxa de cara al proper exercici, ja que aquestes càmeres podran ajudar en la identificació de vehicles que estiguen relacionats amb fets delictius». 

Un altre punt destacat va ser la campanya de Nadal, davant l’increment de visitants a la ciutat i a les zones d’oci en els pròxims dies, posant en relleu l’augment del nombre de discoteques a la ciutat, el que pot generar implícitament una sèrie d’incomoditats per als veïns i veïnes de Xàtiva. La Policia Autonòmica estarà especialment atenta durant les pròximes dates per tal que l’activitat es desenvolupe en aquests espais segons marca la normativa vigent. També s’incrementaran en aquestes festes els controls d’alcohol i drogues per part de la Policia Local i la Policia Nacional. 

Finalment, en matèria de violència de gènere, s’ha indicat la necessitat d’ampliar la plantilla i els efectius pel que fa a la Policia Nacional i Guàrdia Civil a conseqüència de l’aprovació del reagrupament dels jutjats de violència de gènere en la ciutat d’Alzira atés que el fet d’haver d’acompanyar als detinguts a les dependències judicials suposarà destinar un major nombre de policies. En aquest sentit, es mantindrà un contacte constant amb la Prefectura Provincial per tal que els protocols estiguen clars. 

La junta de seguretat d’ahir va ser la darrera Junta de Seguretat de l’Inspector Cap de la Policia Nacional de Xàtiva José Antonio Martínez, així com la primera del nou responsable de la Policia Local de Xàtiva, Rafael Valor.