La Mitja Marató de Xàtiva, una de les proves esportives més importants de la ciutat, ha sigut suspesa

La Comunitat Valenciana està vivint les últimes hores consternada pel tràgic incendi que ha patit un edifici ubicat a l’avinguda Mestre Rodrigo a la ciutat de València. A conseqüència dels fets ocorreguts i en mostra de respecte i solidaritat són molts els actes públics que estan quedant suspesos als nostres municipis entre ells, els esportius.

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha sigut una de les primeres organitzacions a anunciar la suspensió de la jornada a tota la Comunitat Valenciana. Així ho ha comunicat esta federació a primeres hores del matí:

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana desitja, en primer lloc, mostrar la seua tristesa i consternació davant l’incendi produït en la vesprada d’ahir a la ciutat de València i reiterar el més sentit condol a familiars i amics de les víctimes mortals derivades d’aquest.

En segon lloc, la FFCV vol agrair de nou públicament el treball heroic realitzat pels serveis d’emergències, bombers, policia i resta d’autoritats per a impedir que la desgràcia fora encara major del que és.

En conseqüència, per a mostrar solidaritat i condolences amb els afectats per una de les tragèdies més impactants que ha patit la ciutat en tota la seua història, la FFCV suspén tots els partits que s’havien de disputar aquest cap de setmana en la Comunitat Valenciana en totes les categories territorials, tant de futbol i futbol sala base com de futbol i futbol sala amateur, així com les competicions nacionals delegades en la FFCV: Tercera Federació i Lliga Nacional Juvenil de futbol i Tercera Divisió de futbol sala.

A més, la FFCV proposa que es guarde minut de silenci en totes les trobades que es disputen la jornada següent en tots els camps de la Comunitat Valenciana.

La FFCV està rebent multitud de missatges de consternació del món del futbol pel succeït. S’anima també a tots els clubs a expressar les seues condolences de manera pública en les seues xarxes socials i a realitzar qualsevol activitat de suport a les víctimes.

Pel que fa a altres competicions dels equips de la nostra comarca al llarg del matí el president del Club Bàdminton Xàtiva, ens comunicava que la seua activitat també es veu suspesa pel tancament d’algunes instal·lacions esportives municipals.

Pel que fa al vòlei, Enrique Mateu, president del Club Voleibol Xàtiva, en representació del club, també se sumaven a les mostres de condol i el reconeixement als professionals que treballen en la zona. A més, anunciava que des de la Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana, es suspèn l’activitat de les competicions a totes les categories de caràcter autonòmic. Respecte a les competicions que regeix la Federació Espanyola, de moment la jornada es desenvolupara amb normalitat. El Ahora vòlei Xàtiva visita el FC Cartagena i el Familycash vòlei Xàtiva rep a casa al CN Sabadell.

L’Ajuntament de Xàtiva també durant la jornada de hui ha publicat un comunicat en què anunciava que es declaren tres dies de dol oficial a la ciutat i que queda suspesa tota activitat publica programa per aquest cap de setmana, entre ells la Mitja Marató.

La resta de competicions i activitats dels clubs de la nostra comarca, a hores d’ara segueix endavant amb el desenvolupament de la jornada amb normalitat. Des de molts dels clubs han manifestat mitjançant les xarxes socials les seues mostres de condol i agraïment als cossos de seguretat.