El Betlem manté la seua estructura però millora la il·luminació, i la mostra de Playmobil comptarà amb 90 m2 simulant l’època medieval

Nadal es va començar a Xàtiva el dimarts passat, amb la posada en marxa de les diferents activitats i atractius que es podran visitar durant aquestes festes. 

Segons va explicar l’alcalde, Roger Cerdà, el dimarts passat, «per primera vegada s’ha inaugurat el Betlem abans del pont de la Constitució. Era un dels objectius que volíem aconseguir per tal de potenciar l’atractiu turístic de la nostra ciutat, amb un element tan important en aquestes dates com és el Betlem. D’aquesta manera Xàtiva s’erigeix en destí on poder passar les vacances de Nadal». 

El Betlem Monumental manté l’estructura del passat exercici, amb més de 1.000 metres quadrats, 15 unitats d’arbrat i palmeres, 15 bombes d’aigua, 5 bombes de fum, 6 fonts, 23 figures humanes, 40 recreacions d’animals i unes 20 escenes diferents. La principal novetat d’aquesta edició és la recuperació de 

l’escena del cementeri i la reparació d’automatismes que no funcionaven, millorant la il·luminació de les escenes i també a l’interior del pou. El circuit per als vianants, de 130 metres, compta amb una nova il·luminació més ben integrada amb l’escenificació del conjunt. 

La regidora de cultura festiva, Maria Beltrán, va explicar que, «En temps rècord hem muntat el Betlem Monumental i estem molt satisfets amb el resultat. Aquest any repetim l’estructura dels darrers anys, però hem invertit a millorar la il·luminació i els automatismes de l’espai. Es comptarà amb més de 6.000 bombetes de llum i garlandes». El Betlem es podrà visitar fins al 7 de gener en horari de 10 a 22 hores. 

Un altre dels atractius del Nadal xativí és la gran exposició de Playmobil que s’ubica a l’espai cultural de Sant Domènec. En els dos primers dies, dimecres i dijous, més de 2000 persones ja havien visitat aquesta exposició. Es tracta d’una mostra formada per un únic diorama de més de 90 m2 que representa l’època medieval i que compta amb milers de peces de playmobil. Aquesta exposició està impulsada per un grup de col·leccionistes de València, Alacant, Almeria, Madrid i Salamanca, amants del modelisme i de la història d’aquest joguet, el que fa que disposen d’una de les majors col·leccions mundials. Moltes de les peces que es poden veure a Sant Domènec es troben ja descatalogades i han estat adquirides en subhastes arreu de tot el món. 

La mostra es podrà visitar fins al dia 10 de gener, de dilluns a diumenge, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores. Els dies 24 i 31 de desembre el tancament s’avançarà a les 19 h i el dia 5 de gener de vesprada l’exposició romandrà tancada. En finalitzar l’exposició se sortejaran 10 lots de playmobil entre totes i tots els xiquets que hagen fet la visita i s’hagen inscrit al concurs. 

L’alcalde, Roger Cerdà, va afegir que «Aquesta exposició és interessant tant per a la gent jove com per als adults, i serà un dels grans atractius d’aquest Nadal. La temàtica escollida es veu potenciada pel magnífic espai on està ubicada i pretenem que Xàtiva estiga viva en Nadal i que els veïns i veïnes no sols de Xàtiva, sinó també de la Costera i de la resta de la Comunitat, ens visiten en aquestes dates.