L’organització criminal es dedicava al tràfic de drogues i blanqueig de capitals

L’Equip de Policia Judicial d’Alfafar i Gandia, en el marc de l’Operació “ILIRICO-VILLAJUANA” ha detingut a 22 persones d’edats compreses entre els 34 i 55 anys de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola, implicats en els delictes d’organització criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

Segons informava la Guardia Civil, en els registres realitzats es va intervindre divers material entre el que destaquen 6 plantacions en funcionament amb tota la infraestructura  amb 2.600 plantes de marihuana, 150.000 euros en efectiu i joies valorades en 30.000 euros.

Arran de les relacions d’intercanvi d’informació amb Estaments Policials internacionals, concretament amb l’Oficina de l’Expert de Seguretat de la Direcció Central de Serveis Antidroga d’Itàlia i amb la DEA dels Estats Units, es va poder constatar antecedents policials per fets similars a alguns dels posteriorment detinguts que havien tingut residència prèvia en aquests països.

També es va poder concretar diverses ubicacions de les quals es van obtindre indicis que evidenciaven que albergaven plantacions de marihuana així com maquinària precisa per a la seua envasat ocultació i transport. 

Una vegada situades aquestes vivendes i recollits suficients indicis, es va procedir a l’Explotació de l’operació, en la qual es van realitzar de manera simultània 17 registres domiciliaris a la província de València, concretament a Torrent, Ontinyent, Riba-roja i Xàtiva, com també a diferents localitats de de Múrcia.