La mesura ha sigut adoptada perquè ‘l’evolució de les dades és positiva’ però la situació ‘encara no és bona’ 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, la pròrroga de les mesures vigents per a frenar la pandèmia de COVID-19 fins a l’1 de març. 

El president ha justificat la decisió adoptada en què “l’evolució de les dades és positiva” però la situació “encara no és bona”. A més Ximo Puig ha fet al·lusió a les dades i indicadors de la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana, així com a la recomanació dels experts, i a l’advertiment realitzat a Espanya per l’Organització Mundial de la Salut que han de mantindre’s les restriccions vigents. 

Durant la seua intervenció, ha assegurat que les restriccions “limiten drets i generen situacions injustes”, però no obstant això “no es poden relaxar perquè no seria responsable”, per la qual cosa “duraran el temps que resulte necessari”. 

El cap del Consell ha destacat el gran esforç realitzat per la societat valenciana en les dues últimes setmanes que segons ha manifestat s’ha traduït en uns resultats esperançadors”. 

En aquest sentit ha assenyalat que durant els últims 15 dies de restriccions s’ha registrat un descens del 39% en les hospitalitzacions; ja inferiors a les 3.000, i s’ha reduït la incidència un 41%, amb una caiguda de 682 punts, la qual cosa suposa registrar 777 casos per 100.000 habitants. 

Així mateix, ha destacat que actualment les altes hospitalàries “quasi tripliquen” els nous casos en aquesta última setmana, és a dir que per cada nou positiu es registren 2,5 altes; i en els últims 10 dies el nombre de persones malaltes per COVID-19 s’ha reduït en 30.000, així com el número d’hospitalitzats en 2.000, en 17 dies. 

A més, també ha explicat que en les grans ciutats *perimetradas els caps de setmana, la caiguda de la incidència ronda el 40% de mitjana en els últims 15 dies. 

Per tot això, Puig ha insistit que les mesures estan funcionant “d’una manera més ràpida de la que podíem esperar”, i en aquest sentit ha instat la societat a mantindre l’esperança perquè, segons ha manifestat, “no tots els dies són iguals”. 

Pla Resistir i noves ajudes al sector turístic 

En el transcurs de la roda de premsa, el president ha fet referència al Pla Resistir amb el que la Generalitat està intentant compensar als sectors més afectats per les restriccions per a frenar la pandèmia, i ha recordat que està dotat amb més de 400 milions d’euros en ajudes directes. 

Puig ha assegurat comprendre el malestar dels afectats i per això ha insistit que la Generalitat els compensarà de la manera “més àgil i eficaç possible”, perquè segons ha manifestat “hem de salvar vides i també salvar autònoms, pimes i treballs”. 

En aquest sentit, ha anunciat que el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat un nou paquet d’ajudes dirigides al sector turístic.