La Fundació Raimon i Annalisa de la CV es reuneix per primera vegada

El Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva va acollir passat divendres la signatura del conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Xàtiva per al finançament de les obres de rehabilitació de l’edifici que albergarà el futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), per al qual l’ens autonòmic aportarà un total de 3 milions d’euros.

La signatura va estar efectuada pel president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i va ser prèvia a la reunió de constitució de la Fundació Raimon i Annalisa, que també es var produïr al Reial Monestir de Santa Clara.

“Aquest futur Centre Cultural i aquesta Fundació espentarà les futures generacions, i no serà un espai sols de record i memòria, sinó també un espai per mirar al futur amb esperança, pensant que la utopia d’un món millor fins i tot és possible”, va expressar el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig.

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va recordar que “comença a caminar la Fundació Raimon i Annalisa, gràcies al gest d’estima i a la seua generositat amb la cessió de tot el seu llegat a la nostra ciutat. Aquest és un camí que vam iniciar en 2015 amb el nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva, i ara estarà unit per sempre a la ciutat que el va veure nàixer gràcies també a la col·laboració de les distintes administracions públiques: Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament”.

Reunió Fundació

Una vegada signat el conveni entre Generalitat i Ajuntament, es va celebrar la reunió fundacional de la Fundació Raimon i Annalisa, que presideixen ambdós junt amb el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig com a president honorífic, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà com a vicepresident primer i el president de la Diputació de València Toni Gaspar com a vicepresident segon.

També formen part de la Fundació el Conseller de Cultura Vicent Marzà, la Directora General de Cultura Carmen Amoraga, el Subsecretari de Presidència de la Generalitat Valenciana Emili Josep Sampío, el vicepresident de la Diputació de València Carlos Fernández Bielsa, el diputat de Cultura Xavier Rius, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero i la regidora de Teatre i Falles de l’Ajuntament de Xàtiva Maria Beltrán junt amb altres patrons. En la reunió també van participar les Societats Musicals de Xàtiva i l’Associació Cultural Amics de la Costera.