Es tracta d’una de les 27 noves infraestructures que es destinaran a persones amb diversitat funcional

La Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mònica Oltra ha presentat aquest dijous 15 d’abril el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, que porta el nom de «Convivint», i en el qual s’emmarca el futur Centre de Dia comarcal de Xàtiva. En l’acte, a més també ha estat present el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig.

Aquest Centre de Dia comarcal serà una de les 27 infraestructures noves previstes des de la Generalitat Valenciana i destinades a persones amb diversitat funcional, l’única al departament de La Costera – La Canal de Navarrés, i que s’ubicarà junt a l’actual Centre Ocupacional d’Aspromivise.

Aquesta infraestructura, recollida al Pla Director d’Inversions de Xàtiva presentat fa algunes setmanes, és una actuació que s’efectuarà mitjançant el Pla Edificant amb una inversió superior als 2 milions d’euros, i dels quals s’invertiran 55.000 euros en aquest any 2021 per tal de redactar el projecte.

Aquest nou servei que estarà disponible en els propers anys servirà per complementar el treball que es duu a terme en el Centre Ocupacional Aspromivise, així com també al servei que es presta des de Benestar Social amb programes com ara «I ara què?», destinat al tractament integral de persones amb diversitat funcional que tenen diferents necessitats de suport proporcionant un servei amb cures personals i atenció personalitzada on es treballa l’autonomia personal i social.

El document també recull a l’apartat destinat a la infància i l’adolescència, el punt de trobada familiar. Cal recordar que en octubre de 2019 l’Ajuntament de Xàtiva i la Generalitat Valenciana van signar el conveni de col·laboració per tal d’habilitar aquest espai. El Punt de Trobada s’ubicarà en el centre de Benestar Social «La Placeta», i comptarà amb un espai de recepció, sala d’espera, sala amable per als progenitors i els xiquets i xiquetes, i banys adaptats.