L’Ajuntament ha encomanat 20.000 mascaretes i altres materials com pantalles de protecció

La Generalitat Valenciana ha designat a Xàtiva com a un dels cinc punts de repartiment de material de protecció i seguretat tant per als cossos de seguretat com per als departaments de Benestar Social en la província de València. En concret, Xàtiva gestiona el repartiment de mascaretes, gels i guants per als Serveis Socials de municipis de la Costera i de la Canal de Navarrés; mentre que la Policia Local de Xàtiva distribueix també materials a diferents localitats de les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i la Ribera Alta.

A més d’aquest material sanitari enviat per la Conselleria, del qual també disposaran els professionals de Xàtiva, cal destacar el repartiment de diferents materials per part de l’Ajuntament. En concret, s’han encomanat 20.000 mascaretes no homologades de les quals ja s’han repartit més de 2.500 entre usuaris de residències, cuidadors no professionals i comerços de la ciutat.

D’altra banda, s’han adquirit 500 pantalles de protecció facial per als sanitaris de les quals ja s’han repartit vora 300. En aquest sentit, 7 makers imprimeixen contínuament a través de les seues impressores digitals 3D per tal de continuar servint aquestes pantalles.

A més a més, també s’ha fet entrega als centres sanitaris de 104 ulleres de busseig, i s’han donat alhora 600 equips de protecció, 70 impermeables i 600 bates d’un sol ús. A més a més, a nivell municipal, els treballadors es troben assortits d’equips de protecció individual (EPI) per part de recursos humans i el servei de prevenció de riscs laborals.