Rubén Alfaro i Mónica Oltra aposten per la formació per a millorar la preparació i l’efectivitat dels professionals de les entitats locals

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha signat una declaració de col·laboració amb la Generalitat, a través de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a la realització d’activitats formatives en matèries de Serveis Socials.

L’acord es materialitzarà en un conveni que permetrà a la FVMP organitzar i impartir accions formatives orientades a la millora de la qualitat del Sistema Púbic Valencià de Serveis Socials, mitjançant la preparació i qualificació de les persones professionals en les entitats locals valencianes. 

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha volgut destacar “el paper protagonista que juguen les entitats locals en la gestió dels serveis socials, especialment en la detecció i actuació en les situacions de necessitat social”. A més, Alfaro ha afegit que “a través de la formació s’aconsegueix una major efectivitat en el funcionament dels ajuntaments valencians, ajudant de manera hàbil a les veïnes i veïns que així ho necessiten en atenció dels serveis d’infància, adolescència, violència de gènere i masclista, etc.”.

Els cursos seran impartits per la FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials. El pla consta de 35 accions formatives, amb 865 hores amb la qual s’espera formar més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d’entitats locals.