La iniciativa ha sorgit de la situació actual de les famílies, després de la greu pandèmia ocasionada per la COVID i la contínua pujada de l’IPC 

El divendres 23 de setembre tindrà lloc en la seu de Creu Roja Xàtiva la roda de premsa del programa solidari “Que la música no pare”, organitzat per la Fundació Sanganxa. 

Amb aquest projecte es pretén oferir la possibilitat a diverses famílies de gaudir d’un curs acadèmic, amb matrícula i instrument necessari, en una de les dues Societats Musicals de Xàtiva sense cap cost. Aquesta iniciativa donarà inici el dia 23 de setembre i es prolongarà durant el curs escolar 2022-2023. La roda de premsa de presentació serà el divendres, 23 de setembre de 2022, a les 12.30 h en la seu de Creu Roja Xàtiva, en la C/ Canonge Cebrià, 4. 

En l’acte informatiu compareixeran, la presidenta de Creu Roja Xátiva, María Luisa Juan, el president de la Societat Musical la Primitiva Setabense de Xàtiva, Jaume Solís, la presidenta de la Societat Musical La Nova de Xàtiva, Andrea Mollá, i la responsable de comunicació de la Fundació Sanganxa, Alba Todolí. 

El projecte “Que la música no pare” de la Fundació Sanganxa consisteix a aportar un instrument de vent així com la matrícula de les classes de solfeig i instrument, durant un curs escolar a un alumne o alumna que, per circumstàncies econòmiques, no puga començar els estudis de música per no disposar de recursos. 

“Que la música no pare”, ha sorgit de la situació actual de les famílies que, després de la greu pandèmia ocasionada per la COVID i la contínua pujada de l’IPC, han vist reduïdes les seues possibilitats d’escometre una despesa com aquesta per al pròxim curs. 

Aquestes persones, informades per Creu Roja Xàtiva, tindran l’instrument durant els mesos d’estudi que corresponen al curs escolar musical. En aquest cas, s’entregarà l’1 de setembre i es retornarà el 30 de juliol en les condicions establides en el contracte per a la cura i manteniment de l’instrument entre Sanganxa i l’usuari de l’instrument. En el mateix es detallarà que l’instrument és propietat de la Fundació Sanganxa i a la mateixa se li retornarà l’instrument en el termini i condicions acordades.