L’Ajuntament està treballant per a programar les sessions informatives sobre la comunitat energètica després de l’estiu

La comunitat energètica de La Font de la Figuera ja està en marxa. L’Ajuntament està treballant per a programar les sessions informatives sobre la comunitat energètica després de l’estiu.

Estes sessions completaran la informació que ja es va lliurar als assistents el passat 20 de juliol en la visita de l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (OTEA), en la qual es van atendre les preguntes de la ciutadania i empreses sobre qüestions referides a la factura de la llum, les possibilitats per adequar la contractació a allò que realment es necessita i tots els dubtes sobre el funcionament d’una comunitat energètica.

Amb esta iniciativa l’Ajuntament pretén augmentar el nombre de beneficiaris particulars i empresarials associats a la comunitat energètica, i un nou model d’autoconsum col·lectiu amb energia més neta, més justa i més econòmica.

El suport i impuls a la creació d’una comunitat energètica en La Font de la Figuera segueix la línia d’altres accions de l’Ajuntament l’últim any, com l’aprovació de l’ordenança que bonifica taxes i impostos com l’IBI, l´IAE a empreses i l’ICIO d’obres i instal·lacions, o la mateixa creació de la OTEA.

Amb la comunitat energètica i l’OTEA l’Ajuntament de La Font de la Figuera confirma el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, que ja es va fer patent amb l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia (PACES). En l’actualitat, 166 municipis valencians estan adherits a este Pacte, amb compromisos com reduir les emissions de CO2 un 40% per a 2030; augmentar l’eficiència energètica un 27%; augmentar l’ús d’energia procedent de fonts renovables un 27% i augmentar la seua resiliència als impactes del canvi climàtic.

Per a l’alcalde, Vicent Muñoz, “l’Ajuntament ha sigut impulsor de la comunitat energètica. Ara és el moment de què els veïns i veïnes s’afegeixen a este nou model. Volem ser un poble més net i més eficient, i fer-nos més forts amb la participació de la ciutadania”.