Els més afectats estan a l’espera de fons per redactar els projectes i l’execució de les obres

L’Ajuntament de la Font de la Figuera està reparant amb fons propis els camins afectats per la DANA de la tardor passada, mentre no arriben les ajudes promeses pel Ministeri, i en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, la maquinària pesant treballa en els vials menys perjudicats. Des del consistori asseguren que no tenen capacitat econòmica per arreglar tots els camins danyats, tot i que ha pressupostat 60.000 euros del pla d’inversions de Diputació i espera rebre altres 60.000 euros del Ministeri. 

El Consell Agrari de juny va determinar l’ordre de prioritat per a la reparació dels camins més afectats: el camí del cementeri, de Fosino, Bovalar, i i el camí vell d’Almansa necessiten, pel gran abast de l’obra, la redacció d’un projecte específic i costós.

Els últims camins reparats són el Vell de Fontanars, Casa el Pi, Barranc del Papa (les Eres), el Vell de la Zafra i camí de la Casa Molina. Se sumen al camí Gil Martínez (Barranc d’Ernesto), la Redonda i l’Ensanxo. El camí Casa Real/Casa l’Àngel el va condicionar la Conselleria d’Agricultura. ADIF va reparar el camí de la Foia de Manuel i el del Barranc Bacorero.

D’altra banda, la setmana vinent es posa en marxa el Programa de Gestió Forestal Sostenible subvencionat per la Diputació de València. Començaran a condicionar-se els camins forestals de la serra: Cami el Regaixo, del Garroferet, del Vallmelós, del Cofrenet i dels Escrivans.