Enguany se celebra l’any Europeu del Ferrocarril amb diversos actes i campanyes amb l’objectiu d’atraure més viatgers i mercaderies al ferrocarril

Passat dissabte 1 de maig es complien 19 anys des que l’estació de tren de la Font de la Figuera va ser enderrocada amb nocturnitat i traïdoria i la localitat no cessa en la seua reclamació perquè el tren torne al poble, més encara enguany que se celebra l’any Europeu del Ferrocarril.

L’1 de maig de 2002, va ser destruïda l’antiga estació de tren que va ser l’últim testimoni del servei que comptava amb 150 anys d’història. De fet, la gent gran de la Font de la Figuera recorda que la font situada en la plaça va ser regalada pels que van construir les vies del tren. El veïnat ha reivindicat des de fa anys que la localitat necessita del servei de ferrocarril.

Des de l’Ajuntament s’ha manifestat que s’aprofitarà qualsevol oportunitat per a manifestar la inquietud del municipi que ha cedit tant en matèria d’infraestructures estatals: “la Font de la Figuera participa de moltíssimes infraestructures de l’Estat, i per això no té sentit que passen per ací vies de ferrocarril d’AVE, mercaderies i altres i que no puguem tindre tren que ens comunique amb Xàtiva o València, prolongant la línia C2 de Rodalia o Regionals”.