Aquesta iniciativa de participació ciutadana busca millorar l’entorn urbà des de la plaça major

L’Ajuntament de la Font de la Figuera va celebrar el passat divendres 23 de juliol l’acte de presentació del procés participatiu “La plaça del meu poble”, que té com a finalitat recollir les necessitats i opinions del veïnat per millorar la plaça del municipi i detallar les planificacions que, d’una manera o altra, afecten el seu disseny urbà en particular i al comerç i urbanisme local en general.

El primer a intervenir va ser José Manuel Rubio, explicant el Pla Urbà d’Actuació Municipal i com en el marc de l’Agenda 2030 i la Diputació de València o amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, es marquen uns clars objectius urbans que s’han de complir per a accedir als Fons Europeus Next Generation.

Després va ser el torn d’Álvaro Ortuño, que va informar sobre el Pla d’Acció Comercial que es posarà en marxa al poble i tot el que pot significar per al sector productiu local i la seua dinamització després de les conseqüències de la pandèmia.

Per finalitzar va ser l’arquitecte local Ernesto Roselló qui va detallar el procés participatiu que es desenvoluparà. Per una banda es farà un primer qüestionari qualitatiu a peu de carrer per agafar unes primeres impressions del veïnat. En segon lloc es farà un qüestionari en línia més detallat per extraure informació que permeta una comprensió de les opinions ciutadanes més ampla i concisa. En acabar, s’exposarà la proposta o les distintes alternatives resultants perquè la ciutadania puga decidir el projecte final de la plaça del poble.

L’acte va comptar amb una assistència significativa, tot i que les condicions climàtiques no eren les més idònies, raó per la qual es van repartir ventalls entre la gent que va assistir a més d’informació en díptics sobre tots els treballs presentats en l’acte. En paraules de l’alcalde Vicent Muñoz: “es tracta d’atendre les opinions de tota la ciutadania, consensuant i decidint lliurement el model de plaça i de poble en el marc de les necessitats i legislació vigent”.