L’alcalde i els anteriors propietaris del solar han signat, de nou, la compra-venda del solar que albergarà el futur Centre de Dia

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ha materialitzat la compra del solar en el qual es construeix el nou Centre de Dia per a persones majors en la localitat. L’alcalde, Vicent Muñoz, i els anteriors propietaris han signat a la notaria el document acreditatiu, solventant definitivament l’expedient de compra-venda directa del solar.

El PP de la Font de la Figuera va interposar denúncia contra l’acord de junta de govern de 12-12-2017 per la compra del solar, al·legant als plenaris que hi havia altres solars millors, que este no era correcte per ser d’uns familiars de l’aleshores segon tinent d’alcaldia, Mariano Ferriz (PSPV) i impugnant l’acte administratiu.

Després de la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Contenciós-Administratiu número 6 de València, el passat mes de juliol el Tribunal Superior de Justícia considerava que no quedava acreditada la urgència però reconeixia la idoneïtat del bé. Per tant, l’Ajuntament ha tramitat l’expedient de compra directa, subsanant els aspectes del procediment, amb l’altra premisa que permet la llei i que queda acreditada en seu judicial, la idoneïtat del solar per al Centre de Dia de la Font de la Figuera.

“És trist que l’obsessió del PP per bloquejar i crear nous impediments a qualsevol qüestió que plantege el Govern Municipal ens haja portat a esta pèrdua d’esforços, diners i temps de dedicació que podríem haver dedicat a molts altres problemes veïnals”, ha explicat Muñoz. “A la fi, la idoneïtat del millor solar per al Centre de Dia queda reconeguda en seu judicial pel TSJ i es resol a l’expedient de compra-venda. Si tots dedicarem els nostres esforços i el nostre temps per caminar junts pel bé del veïnat de la Font de la Figuera no estaríem parlant hui d’açò, estaríem involucrant-nos en la finalització de l’obra i la posada en marxa”, ha remarcat l’alcalde.

A més, ha afegit: “acaba este capítol que s’ha fet més llarg del que era estrictament necessari. Ens vam comprometre en què la Font de la Figuera tindria Centre de Dia i, coste el que coste, superarem qualsevol entrebanc perquè siga una realitat el més prompte possible. Ara, de nou, caminem decididament”.

El Centre de Dia, en el qual s’ha invertit 1,3 milions d’euros, compta amb quasi 1.000 metres quadrats d’espais amplis per a diverses activitats així com una plaça jardí de 1.000 metres quadrats.