El compost creat a partir de restes de menjar que aporten unes 150 famílies del municipi

L’Ajuntament de la Font de la Figuera en col·laboració amb el Consorci de Residus V5-COR, ha posat en funcionament un projecte pilot de compostatge comunitari que permet al veïnat participar activament i veure els efectes positius de reciclar la fracció orgànica dels residus que genera.

El compost creat a partir de restes de menjar que aporten unes 150 famílies del municipi, serveix per a nodrir els espais verds locals. En aquest procés, intervé personal especialitzat, que transporta els residus a la planta, el mescla amb altres components, separa la part orgànica d’objectes com plàstics i altres semblants, i els emmagatzema en bosses.

Més tard, el compostatge es reparteix entre el veïnat per a l’ús domèstic i també es destina als parcs i jardins municipals. D’aquesta manera, es redueixen tones de residus mesclats i es contribueix a dinamitzar l’economia circular a través d’una illa de compostatge.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha afirmat que “És molt important la prevenció de tones que no s’han de tractar en plantes de residus. Açò serveix per a fomentar l’economia circular i l’aprofitament per part del municipi en els jardins municipals i els espais verds”.