La Gran Dansà serà dijous 1 i dissabte 3 de setembre

L’Ajuntament de la Font de la F¡guera va aprofitar la recent visita del secretari autonòmic de Cultura, Ximo López, al municipi per a comunicar-li la intenció de convertir la Dansà en BIC. Abans d’això, l’ajuntament haurà de tramitar la declaració de la Gran Dansà de la Font de la Figuera com a Bé de Rellevància Local.

La recuperació de la Gran Dansà de la Font de la Figuera serà l’acte més destacat d’enguany per al municipi, que celebrarà les seues festes patronals del 26 d’agost al 4 de setembre. La Gran Dansà serà dijous 1 i dissabte 3 de setembre. És coneguda com a “la mare de les dansaes” i és ja és una festa declarada d’Interés Turístic Provincial.

Segons ha afirmat l’alcalde, Vicet Munyoz, “Un poble que balla és un poble viu, i la Font de la Figuera tornarà a ballar enguany amb l’alegria, la germanor i el comboi que ens caracteritza”.

Per la seua part, el secretari autonòmic va traslladar a l’ajuntament el suport i el compromís de la Conselleria de Cultura per a desenvolupar aquest procés.

La reunió del secretari autonòmic amb l’alcalde, Vicent Munyoz, i la regidora Irene Vila, també va servir per a plantejar els diferents projectes culturals i d’infraestructures esportives en els que s’està treballant al municipi, entre els quals destaquen la recuperació d’exposicions itinerants per al Museu Històric-Etnològic, la recuperació d’actes previs a la COVID-19, com l’Art al Carrer, previst per al 8 d’octubre, així com altres actes nous.