El projecte podria redactar-se al llarg de 2022 i executar-se a 2023 segons indiquen des de Conselleria

La Comunitat de Regants de la Font de la Figuera amb el suport de l’Ajuntament ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural la represa del projecte de la bassa de reg del Madronyal.

Així, va tindre lloc una reunió a la Conselleria d’Agricultura en la que van participar el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural Roger Llanes, l’alcalde de la Font de la Figuera Vicent Muñoz, la Regidora d’Agricultura Carmen Asensi i el president de la Comunitat de Regants Jose Luis López.

A l’encontre es va plantejar la represa del projecte del Madronyal, on la Comunitat de regants de la Font de la Figuera sol·licita un embassament i presa d’aigua del transvasament Xúquer-Vinalopó. L’embassament estava dissenyat en la zona de la partida del Madronyal, prop de la presa i de la conducció del transvasament.

A l’espera de l’autorització dels drets de l’aigua del transvasament, la Comunitat de Regants, amb el suport de l’Ajuntament, ha decidit la reutilització de les aigües de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals). Així com la recollida de les aigües pluvials del nucli urbà per al reg dels camps de la zona de regadiu de la Font de la Figuera.

Per este motiu, s’ha demanat a Conselleria la represa del projecte, ja que la bassa pot ser efectiva utilitzant aigües de l’EDAR.

El president de la Comunitat de Regants va exposar la urgència d’este projecte, ja que actualment el pou de la Font de la Figuera està sec. També va afegir que es tindria suficient aigua per a regar a l’estiu si l’embassament del Madronyal puguera emmagatzemar durant tot l’hivern aigües de la EDAR, pluvials i les que, de forma continuada, emergeixen del Minat. Per això, és tan necessari dur a terme l’embassament.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde i la regidora es van comprometre a acompanyar a la Comunitat de Regants en este procés perquè siga una realitat al llarg de 2023.