El consistori ha fet el tancament perimetral i ha instal·lat panells informatius

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ha realitzat les labors de condicionament del jaciment arqueològic de l’Altet de Palau perquè la ciutadania puga accedir a ell i conéixer un dels valors patrimonials més importants del municipi. Entre les labors realitzades, s’ha tancat perimetralment l’assentament i instal·lat panells informatius.

Així mateix, tan prompte com la pandèmia provocada per la COVID-19 ho permeta, es realitzaran tallers i visites guiades per a tot el públic amb l’objectiu de donar a conéixer i posar en valor una dels senyals d’identitat del patrimoni històric local.

L’Altet de Palau és un jaciment arqueològic situat al terme municipal de la Font de la Figuera que acull un assentament de l’Edat del Bronze. Este jaciment, que compta amb una extensió aproximada de 1.200 m2, es va començar a excavar l’any 2002 a partir d’una troballa d’objectes metàl·lics.  A dia de hui els treballs d’excavació estan a punt de finalitzar i l’assentament ja pot ser visitat.

“L’Altet de Palau serà un nou atractiu per visitar la Font de la Figuera, una mostra del patrimoni arqueològic més rellevants del municipi. Volem que tot el món tinga la oportunitat de conéixer-lo, i en això ens centrarem este 2021”, ha declarat l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz.

Muñoz també ha donat les gràcies al museu de Prehistòria de la Diputació de València per “la magnifica tasca realitzada”. En especial a la seua directora, Mª Jesús de Pedro Michó, que a més és la codirectora del jaciment junt a Pau Garcia Borja. També ha agraït el treball de Victor Chaos i el fontí Mario Sanz, que es van unir a l’equip de direcció del projecte en les últimes campanyes.