Hi haurà visites guiades al patrimoni cultural, paisatgístic i etnològic-històric local i activitats teatrals, musicals i lúdiques, per a totes les edats

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ha donat a conéixer la programació d’una nova edició del Tasta la Font i ha convidat al veïnat i a tota la gent que vulga visitar el poble a gaudir d’aquest esdeveniment, després de la pandèmia.

Els actes començaran el divendres, 1 d’abril, a les 19.30 h, amb la “ruta del comerç i professionals”. Es visitaran els diferents comerços i professionals participants en l’edició 2022 i se’ls entregarà un distintiu de reconeixement a les “persianes alçades”, símbol de l’economia local i de proximitat, columna vertebral de la Font de la Figuera.

El dissabte, 2 d’abril, a les 11 del matí es procedirà a la inauguració de la passarel·la del comerç i professionals al Carrer Nou, on es donaran a conéixer les seues propostes i es presentaran els seus vídeos promocionals. Durant el dia, els xiquets i xiquetes gaudiran també d’activitats lúdiques a la placeta de l’Església.

A les 18 h, es procedirà a la inauguració de la mostra gastronòmica on hi haurà parades de carnisseries, forns, verduleries i cellers per a tastar, els vins i caves, embotits, carns, plats preparats i dolços més característics de La Font de la Figuera. La inauguració d’enguany anirà a càrrec dels Tartanets, els artistes més joves de Tartana Teatre, de la Lira Fontiguerense.

Al voltant de les 20.30 h començarà la marxa amb “cistella de mimbre” a la plaça Major, per a la distribució de taules i sopar. La mostra gastronòmica serà eco compostable al 100% pel qual, els contenidors estaran habilitats per a la cura de l’entorn.

I diumenge 3 d’abril se celebrarà el dia del patrimoni cultural, paisatgístic i històric-etnològic. Un bon dia per visitar el Capurutxo, o qualsevol de les rutes senyalitzades: el barranc de Vallmelós, el Cofranet i els jaciments arqueològics.

A les 10 del matí hi haurà eixides des de l’Altet de Palau, per fer visites guiades en grups de 20 persones al jaciment arqueològic de l’edat del Bronze de la Vall de Montesa.

També, a partir de les 10.30 h, hi haurà visites guiades, en grups reduïts, al retaule de Joan de Joanes que es troba a l’església de la Nativitat de la Nostra Senyora. A les 11 h, obrirà les portes el Museu Històric-Etnològic la Costera i s’oferiran visites guiades al celler del segle XVIII, a la casa del segle XVI, a l’almàssera, a l’antiga destil·leria de la família Maldonado-Ferri i a l’espai de Vicent Tortosa.

Per a reservar i organitzar els grups i visites, cal cridar al telèfon 96.229.03.22 o enviar un correu a turisme@lafontdelafiguera.net