Vicent Muñoz agraeix el posicionament del PSPV i Per la Font en un aspecte que genera tant preocupació

La Font de la Figuera es troba immersa en una situació complicada per la proliferació de parcs solars fotovoltaiques al seu terme. En novembre de 2018, el ple va aprovar la versió definitiva del Pla General Estratègic a falta de l’aprovació de la comissió territorial d’urbanisme, que s’aprovarà en breu. El decret 14/2020 de la Generalitat, regula la implantació de parcs solars de menys de 50 megavats, els de més potència o que s’implanten en més d’una comunitat autònoma es tramiten a través del ministeri.

El ple de la corporació va aprovar una moció presentada pel grup socialista amb una esmena de compromís, en la que s’acordava amb els vots de Compromís, PSPV i Per la Font, la ratificació del PGE quan siga aprovat per la comissió territorial d’urbanisme, que l’ajuntament espera desde fa més de dos anys, la petició de modificació del decret reclamant les competències d’urbanisme que son pròpies del ajuntaments i la proposta d’adhesió a les comarques dels municipis del voltant. 

També es va acordar remetre l’acord al President de la Generalitat, Ximo Puig, al Conseller d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, a la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència climàtica i Transició ecològica, Mirella Moyà, i al Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, de qui depenen les competències d’urbanisme i paisatge.

Esta semana ha entrat una nova proposta de parcs solars, amb la qual ja son 9, i dues línies d’evacuació (alta tensió). El dimecres, l’alcalde de la Font, Vicent Muñoz, va estar reunit a Montesa amb els representants de Vallada, Moixent i Montesa i les empreses d’alta tensió, pel projecte Almansa 1 a la subestació de Montesa, on van traslladar la seva oposició al pas d’esta nova agressió al territori i al paisatge d’estos 4 municipis. La Vall de Montesa (desde Montesa fins a la Font de la Figuera) ha estat travessada per la A33, el gasoducte i les vies del ferrocarril, entre altres infraestructures, que han anat destruint i quartejant els termes municipals. En el cas de la Font, amb l’agreujament de les estructures que baixen cap a Alacant i cap a Almansa i que no aporten cap benefici, ja que ni tan sols conta amb estació de tren tot i que el terme es traspassat per dos línies de ferrocarril.

El PGE, a falta de l’aprovació en pocs mesos, protegeix el terme de la implantació de parcs solars i de les línies d’alta tensió. “Es una qüestió de respecte a este territori i no acceptem confrontacions amb altres zones. Els quatre ajuntaments seguim treballant en aquesta línea”, va manifestar el alcalde de la Font de la Figuera.