La decisió de la Fiscal d’unir-se al recurs ha sigut valorada molt satisfactòriament per l’alcalde i els altres afectats

“El canvi de criteri de la instructora sense haver-hi cap diligència de prova ni concórrer cap element nou, no deixa de mostrar certa falta de coherència”. Així és com explica la fiscal del cas del “Centre de dia” de La Font de la Figuera el motiu pel qual s’adhereix al recurs presentat per l’alcalde del municipi, Vicent Munyoz i altres tres investigats, la 1ª tinent d’alcalde, el secretari i l’arquitecta, contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 4 de Xàtiva de reobrir la causa penal contra ells per la compra del solar del Centre de Dia.

A l’inici de l’any, l’Audiència Provincial de València, després del recurs presentat pel Partit Popular de La Font de la Figuera, va anul·lar l’acte de sobreseïment provisional, ja que no considerava prou motivades les raons del seu arxiu, demanant-li al jutjat que motivara més l’arxiu. La titular del Jutjat número 4 de Xàtiva va reobrir el cas el passat 10 de maig.

Ara, la fiscal recorda que la instructora ja va dictar acte de sobreseïment i arxivament per constatar que no hi havia indicis de delicte. L’Audiència Provincial va acordar l’anul·lació de l’arxiu “perquè fora degudament fonamentat”, per la qual cosa, dictar ara acte de procediment abreujat és actuar “contrariant la seua pròpia decisió prèvia, sense cap justificació”.

La decisió de la Fiscal d’unir-se al recurs ha sigut valorada molt satisfactòriament per l’alcalde i els altres afectats, ja que no s’ha demanat cap altra nova prova, la qual cosa impedeix la reobertura del cas, per això demana el sobreseïment i arxivar la causa, com ja es va determinar en el passat.