Les competicions i entrenaments territorials estan suspesos des del 21 de gener

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) ha llançat la nova campanya #EntrenemSegurs, per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana una desescalada amb entrenaments de les mesures de prohibició de competicions territorials.

Les competicions i entrenaments territorials estan suspesos des del 21 de gener (des del 5 de gener futbol i futbol sala base) i, de moment, fins al 15 de febrer per una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Per tant, la FFCV proposa que es puga entrenar amb tots els protocols sanitaris corresponents entre el 15 i el 28 de febrer a manera de desescalada progressiva.

L’objectiu amb aquesta petició és doble. D’una banda, poder reprendre les competicions a principis de març, una vegada s’haja tornat a la ‘normalitat’ anterior.

Per una altra, que els i les futbolistes reprenguen la pràctica d’exercici, amb totes les conseqüències positives, tant físiques com psicològiques, que això comporta.

«La FFCV va actuar amb solidaritat amb altres sectors de la societat valenciana en suspendre les competicions una setmana abans que ho fera oficialment la Generalitat Valenciana, encara sabent que el nostre esport no és un focus de contagis», explica el president de la FFCV, Salva Gomar.

És un esport segur

Abans de Nadal, entre octubre i desembre, quan estaven totes les competicions en marxa, el nombre de contagis era relativament baix i estable, arribant a una incidència acumulada d’entre 200 i 250 casos per cada 100.000 habitants just abans de les festes.

Per Nadal, van parar les competicions per les festes i des de llavors l’augment de la incidència del COVID-19 va ser exponencial, fins a arribar als 1.459 casos per cada 100.000 habitants del 27 de gener, pic d’aquesta tercera ona.

Per tant, el futbol no va ser el motiu. Està més que demostrat que la pràctica del futbol unida a protocols aplicats de manera estricta és segura i no està relacionada amb l’augment de contagis.

Així ho reflecteix un informe del Ministeri de Sanitat, que atribueix a la pràctica esportiva el 0,28% dels contagis, pel 31,4% que produïts en l’àmbit social, seguit per l’àmbit familiar (18’8%), el mixt ( 15’4%) i el laboral, amb el 13’3% del total de brots.

A més, delegats federatius visiten totes les instal·lacions per a comprovar el compliment dels protocols per part dels clubs.

«És millor el sedentarisme i estar tot el dia amb la consola o la tauleta que entrenar segur amb un protocol sanitari que ha demostrat funcionar? És més sa això?», es pregunta Gomar.