També es sol·licita que s’autoritze la presència de públic amb un 50% d’aforament en les instal·lacions esportives

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) ha demanat oficialment a la Generalitat Valenciana poder reprendre totes les competicions territorials de futbol i futbol sala a partir del pròxim dilluns 15 de març.

Aquesta petició, dins de la campanya #JuguemSegurs, està motivada per la certesa que el futbol no incideix en l’índex de contagis en la Comunitat Valenciana, tal com ha quedat demostrat amb dades durant les diferents fases de la pandèmia.

A més, cal ressaltar que l’índex acumulat ahir, 8 de març, va anar de 65,8, el mateix nivell que es va donar en la Comunitat Valenciana el mes de juliol, abans fins i tot de començar la pretemporada.

Per tant, des de la FFCV es considera que no tindria sentit ja tindre parades les competicions els caps de setmana.

A més, en la FFCV s’argumenta que l’esport també és competició, no sols entrenaments.

Discriminació de l’esport en la Generalitat Valenciana

La FFCV ha sol·licitat a la Generalitat que tinga en compte la declaració de l’esport com a activitat essencial que va fer el Congrés dels Diputats i que no hi haja discriminació respecte a altres activitats.

Per això, a més de la represa de les competicions, la FFCV ha demanat un 50% d’aforament en les instal·lacions esportives, tal com s’ha permés en cinemes i teatres durant el pic més alt de la pandèmia. Amb l’agreujant que cinemes i teatres són activitats en espais tancats, al contrari que el futbol.

També se li ha recordat a la Generalitat Valenciana la necessitat que el públic entre a les instal·lacions perquè estiga molt millor controlat i perquè no es repetisquen les imatges de familiars apinyats en les tanques dels poliesportius.

Estadis de gran capacitat

A més, la FFCV va sol·licitar a la Generalitat Valenciana un aforament màxim del 20% en estadis de més de 8.000 espectadors.

En aquests estadis a l’aire lliure hi ha capacitat més que suficient per a distribuir al 20% de l’aforament en tot l’estadi complint rigorosament amb els protocols sanitaris.