L’actual normativa autonòmica permet la disputa de competicions prenacionals o classificatòries per a Campionats d’Espanya

Després que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública fera públiques les noves mesures autonòmiques per fer front a la COVID-19 amb importants canvis pel que respecta a la pràctica esportiva, la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) va emetre un comunicat informant de la situació concreta pel que respecta al seu esport.

El més destacat és la tornada les competicions que atorguen un dret d’ascens a campionats o competicions d’àmbit estatal, o aquelles que siguen imprescindibles per a obtenir la classificació oficial para Campionats d’Espanya. Aquestes són la Primera Divisió Masculina, la Primera Divisió Femenina, i les categories de base Junior Autonòmic, Cadet Iniciació al Rendiment Autonòmic i Infantil Iniciació al Rendiment Autonòmic. La resta de les competicions es mantenen suspeses temporalment.

Pel que fa als entrenaments, les categories que tenen autoritzada la tornada a la competició poden entrenar amb normalitat, independentment del tipus d’instal·lació. La resta de categories tan sols poden entrenar en instal·lacions a l’aire lliure o obertes amb grups estables i els més menuts, de les categories aleví i benjamí, en grups reduïts de quatre esportistes i sense contacte.