Aquesta decisió s’ha pres davant les dificultats que estan trovant alguns clubs

Els clubs i entitats esportives de la Comunitat Valenciana estan mostrant en aquest inici de temporada una enorme il·lusió i esforç per continuar promovent l’esport segons el qual es disposa per la resolució de la Conselleria de Sanitat, en la qual es permet la pràctica esportiva en disciplines de contacte com és el bàsquet.

Dins d’aquesta labor, segons informen des de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, les entitats s’estan trobant amb serioses dificultats, com les decisions preses pels titulars de les instal·lacions quant a l’ús que els clubs poden fer d’aquestes, així com el tipus d’activitat esportiva que permeten desenvolupar en elles. Tot això, al costat d’un començament escolar atípic, està complicant la composició dels equips i la seua normal posada en marxa.

L’Assemblea General de la FBCV ja va aprovar per a la temporada 2020-2021 un calendari de competició que incloïa un inici retardat respecte a les habituals dates de començament de les competicions, tractant de pal·liar en la mesura del possible les dificultats que els clubs pogueren tindre en aquesta arrancada de la campanya. En la mateixa Assemblea es va anunciar que des de la Junta Directiva de la Federació s’analitzaria permanentment l’evolució sanitària, les exigències imposades per les autoritats en matèria d’esport i sanitat, i la situació que els clubs transmeteren a cada moment, a fi d’adoptar les mesures que en cada circumstància es consideraren necessàries. I en conseqüència, la Junta Directiva de la Federació, reunida el dilluns 14 de setembre, ha pres la decisió d’ajornar l’inici en algunes categories. Referent a les competicions d’Iniciació al Rendiment, amb l’aprovació de la Direcció General de l’Esport com a responsable dels Jocs Esportius.

L’ajornament de l’inici de les competicions tindrà lloc en totes les categories a excepció de 1a Divisió Masculina i Femenina, Júnior Masculí Autonòmic, Júnior Femení Nivell 1, Cadet IR Nivell 1 i Infantil IR Nivell 1.

Per tant, aquestes seran les dates d’inici de totes les competicions:

  • 18 d’octubre (es manté segons el que es preveu): 1a Divisió Masculina i Femenina, Júnior Masculí Autonòmic, Júnior Femení Nivell 1, Cadet IR Nivell 1 i Infantil IR Nivell 1.
  • 1 de novembre: Resta de categories Sènior i Júnior
  • 8 de novembre: Categories IR (Cadet, Infantil, Aleví i Benjamí). Excepte Infantil i Cadet Nivell 1

En retardar-se l’inici, s’adopta també un nou calendari administratiu per a tots els tràmits d’inscripció d’equips, llicències, etc.

La forma de joc dels Sistemes de Competició es manté inicialment segons el que es preveu. Pròximament es detallaran les noves dates del calendari.