El llibret 2024 de la falla Selgas compta amb un llibret infantil amb la informació dels representants i jocs per als més menuts, i amb el seu apartat satíric «Lligacames»

La Falla Avinguda Selgas i Adjacents de Xàtiva va presentar el dijous passat el seu llibret explicatiu 2024, el qual porta per títol «Tombs», i on es tracten els principals canvis esdevinguts tant en l’àmbit faller com també social i polític. 

El treball, coordinat pel periodista José Luis Lagardera i la mestra Anna Arnau, comença amb la part protocol·lària que conté la salutació de les autoritats i dels màxims representants de la comissió junt amb les dades d’interés de la falla, per seguir amb un apartat literari que compta amb més d’una trentena de col·laboracions escrites i quatre il·lustracions. 

La primera de les seccions parla dels tombs i principals canvis que s’han produït al món de les falles. El segon apartat està centrat en els tombs polítics, on els protagonistes ens parlen, des del seu punt de vista personal, de com ha anat canviat la seua vida. En aquest espai s’ha comptat amb la participació de diputats autonòmics com ara Toni Gaspar (expresident de la Diputació de València i exalcalde de Faura), Joan Baldoví (síndic de Compromís a les Corts, exalcalde de Sueca i exdiputat nacional) i Pepe Forés (exalcalde de Llombai). També col·labora l’actual regidor de Falles de Torrent Aitor Sánchez i el periodista d’El Temps Moisés Pérez amb una anàlisi del tomb produït a la Generalitat i el seu impacte en les polítiques culturals i educatives. 

El tercer i últim apartat literari se centra en persones o entitats que destaquen entre els principals canvis socials. Així es pot llegir una entrevista amb el primer Faller Major de València Raúl Puerta i amb el primer Cecilià Major de la Primitiva Setabense de Xàtiva, Pablo Orts o de la falla Espanyoleto de Xàtiva que el passat any va col·locar pictogrames al seu cadafal per facilitar l’accessibilitat a totes les persones. També la falla El Raconet de Cullera explica la idiosincràsia que regna a la seua comissió, on no hi ha falleres majors. 

El llibret 2024 de la falla Selgas compta amb un llibret infantil amb la informació dels representants i jocs per als més menuts, i amb el seu apartat satíric «Lligacames» on es fa referència a l’actualitat política i fallera a través de muntatges i notícies.