Divendres 24 a les 20 hores també està prevista a la Casa de Cultura la presentació del seu llibret explicatiu 2023, que comptarà amb dos volums més

Demà divendres tindrà lloc l’entrada dels ninots a la Casa de la Cultura de Xàtiva, per tal de poder inaugurar el dissabte una de les exposicions més esperades i la més visitada de l’any a la sala de les columnes: l’exposició del ninot de les falles de Xàtiva. 

Enguany la falla avinguda de Selgas portarà a aquesta mostra un ninot del cantaor xativí Pep Gimeno Botifarra, obra de l’artista xellí Victor Navarro. El ninot serà una representació fidel del bust de Pep Botifarra, ja que el cantaor va ser fa uns mesos escanejat amb tecnologia 3D gràcies a la col·laboració de l’estudi Entresde de Carcaixent, i suposarà un reconeixement a la seua figura i a la seua tasca per la recuperació de la cultura valenciana i la música d’arrel. 

No és el primer treball de l’artista Víctor Navarro en aquest sentit, qui porta ja anys treballant temes socials en els quals s’utilitza la tecnologia 3D per a poder escenificar, amb tota precisió, els rostres i cossos d’allò que es vol representar. L’exposició del ninot s’inaugurarà aquest dissabte 25 de febrer a les 20:30 hores i es podrà visitar fins al 15 de març. 

A més a més, la falla Selgas també té previst presentar demà divendres, a les 20 hores, a la sala noble de la Casa de Cultura, el seu llibret 2023 que aquest any ha separat en tres volums diferenciats. 

D’una banda, el llibret 2023 porta per títol «Esqueix», fent referència al projecte d’aquest any sobre el qual versarà la falla; mentre que des de la comissió s’ha decidit separar aquest any el llibret infantil, que tractarà sobre el món de l’art, picant l’ullet especialment a obres i artistes vinculats a Xàtiva. Finalment, com que la comissió celebra aquest any el seu 50 aniversari, altre volum recollirà la història de la falla junt amb alguns articles relacionats amb l’evolució del barri i de la mateixa comissió. 

En aquest acte participaran el coordinador del llibret, el periodista José Luis Lagardera, junt amb la coordinadora del llibret infantil, la mestra Ana Arnau, i el tècnic de l’Arxiu municipal, Sergio Rubio. També estarà present el president de la comissió, Enrique Mora Tortosa.