El rellançament de Valpark i el seu possible canvi de denominació es posaren sobre la taula

La direcció de la nova societat Espais Econòmics Empresarials es va reunir dimarts amb l’Ajuntament de Vallada per a estudiar les conclusions del Pla de Resiliència del Parc Logístic de Vallada (Valpark). Aquest document ha comptat amb la participació de huit equips d’alta especialització tècnica i conté informes redactats per la Universitat de València, la Universitat Politècnica i diverses consultores especialitzades en transport, corredor mediterrani, mercat de treball, mercat inmologístic, logística multimodal i canvi climàtic. El Pla, que ha sigut coordinat per l’empresa Governança Industrial, conté també quatre informes de viabilitat econòmica i financera de Valpark redactats per diversos experts de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de València.

La reunió va estar presidida per la presidenta de la societat, María Jose Mira. Van participat igualment el conseller delegat d’aquesta, Vicente García Nebot i la gerent, Teresa Ventura. Per l’ajuntament van participar l’alcaldessa de Vallada, María José Tortosa i l’assessor jurídic de l’ajuntament Jose Mártinez Cerdà. També el director de Governança Industrial i del Pla de Resiliència de Valpark, Carlos G. Triviño. 

En la reunió es va tractar el possible rellançament del parc empresarial de Vallada d’1.300.000 quadrats. Aquest parc ha generat importants expectatives a la comarca de la Costera, la mancomunitat de la qual va aprovar al maig una declaració unànime de tots els alcaldes d’aquesta comarca en favor de la implementació d’una estratègia de desenvolupament industrial de totes les àrees industrials de la comarca, així com de suport al rellançament de Valpark.

Per la seua part la societat pública Espais Econòmics Empresarials, abans Parc Sagunt, participada per la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya, ha iniciat un procés de prospecció per a ampliar l’abast del seu objecte social, aplicant la seua experiència i forts coneixements tècnics a altres promocions logístiques fóra de Sagunt en el territori de la Comunitat Valenciana.

El Consell estudia impulsar una acció enèrgica de reindustrialització de les comarques al sud de la província de València en el marc dels objectius del Mecanisme Next Generation, d’acord amb un model de desenvolupament territorial que complemente l’aposta d’èxit que ja està consolidant entorn a Parc Sagunt i la seua segona fase d’ampliació.

El rellançament de Valpark permetria dotar no sols a la Costera, sinó a tot el sistema de les Comarques Centrals, d’una gran infraestructura de servei logístic, amb parcel·les de gran grandària per a l’atracció d’empreses tractores, empreses amb capacitat d’induir un procés de reindustrialització generalitzada d’aquestes comarques centrals, el Pla d’Acció de les quals Territorial es troba en aquests moments en redacció. Ha de recordar-se que la comarques centrals en l’actualitat no disposen de cap parcel·lari de gran extensió per a oferir a grans empreses tractores i poder optar a localitzacions amb aquest perfil empresarial. 

Durant la reunió es va considerar així mateix la possibilitat de redenominació del parc empresarial de Vallada, per a dotar-lo d’una nova marca que el desvincule clarament de les seues anteriors connotacions, dins d’un nou plantejament financer i empresarial basat en la transparència, la visió supracomarcal, l’eficiència en la gestió, la col·laboració públic privada, la lluita contra el canvi climàtic i l’impuls del Corredor Mediterrani.