Maria Josep Amigó explica que “estes ajudes generaran ocupació i són essencials per a mantindre viu el territori”

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals inclosa en l’estratègia Reacciona.

 Reacciona es basa en tres línies estratègiques: adaptació, mitigació i educació climàtica. L’adaptació és assumir que el canvi climàtic ja està ací i que ens hem de preparar per a ser menys vulnerables. Per este motiu es duplica la inversió realitzada en 2019 en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis fins als 4 milions d’euros per a la gestió i la conservació dels boscos, la planificació territorial, la restauració i la reforestació, la prevenció d’incendis, el control i l’eliminació d’espècies invasores, la protecció de sòls, l’aprofitament de productes agroforestals, etc.

 Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “estes ajudes generaran ocupació i són essencials per a mantindre viu el territori”.

Entre els 93 municipis que rebran ajudes per a la gestió forestal amb un total de 1.199.337,72 euros per a treballs i 796.362,98 euros per a inversions es troben: Estubeny, la Font de la Figuera, El Genovés, Moixent, Montesa i Vallada, pel que fa a la nostra comarca. 

I entre els 32 municipis que rebran ajudes per a la prevenció d’incendis forestals amb un total d’1.190.545,82 euros per a treballs i 783.143,27 euros per a inversions trobem: La Font de la Figuera i Moixent de la comarca de la Costera.