La Costera disposarà de 20.500 euros per a cinc projectes en 5 municipis de la comarca

La Diputació de València ha aprovat la llista definitiva de subvencions del present any a ajuntaments adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, impulsada per l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial. En total, 418.000 euros que es repartiran entre 92 municipis de les 15 comarques valencianes.

La responsable provincial d’Igualtat, Eli García, explica que aquestes ajudes “permeten als ajuntaments posar en marxa programes que incideixen en la prevenció i la formació per a fer front a la violència contra les dones”.

Entre les sol·licituds admeses per l’equip d’expertes i el personal tècnic de l’àrea d’Igualtat destaquen els projectes formatius en matèria d’igualtat i de detecció de conductes violentes contra les dones; programes educatius de foment d’una comunicació basada en la visibilitat de la dona; tallers per a incentivar la igualtat entre l’alumnat de centres escolars; protocols i eines per al personal tècnic i polític contra la violència de gènere.

La Costera disposarà de 20.500 euros per a cinc projectes en 5 municipis de la comarca.

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va crear el novembre de 2018 amb mig centenar de membres fundadors. En l’actualitat té 144 municipis adherits, més de la meitat dels ajuntaments de la província.